“İZ(M)”konulu Sergi
Tüm Haberler


14.04.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SERGİ İSMİ:  “İZ(M)”

Künye: Türkiye, 2011-2016, İz(m).

 

Basın Bülteni

 

            Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Fotoğraf ve Video Öğretim Görevlisi Erkan Çiçek, 18 -24 Nisan 2016 tarihleri arasında, Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı sanat merkezinde açacağı Sergide “İZ(M)”konulu çalışmalar sanatseverlerle buluşuyor.

                Sanatçı; birçok medeniyete beşiklik yapmış Özelde İstanbul şehrinin genelde ise Türkiye’nin kültürel atmosferini, günlük yaşam akışı içerisinde kaydederek mercek altına almaktadır. Yüzlerce fotoğraf içerisinde seçilen bu eserler; özellikle gün içerisinde oluşan koşuşturma trafiği içerisinde doğa ve insan karşılıklı besleyici ve etkileyici bir iletişim içerisinde birbirini tamamlayıcı role bürünmektedir. Bu fotoğraf kareleri İstanbul şehri özelinde kent kültürü açısından tüm disiplinler için besleyici bir özelliğe sahiptir.

               

                1981 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’un Karayazı lisesinde bitirdi. 1996 yılında Karayazı Lisesini birincilikle bitirdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü 1996 yılında kazandı ve 2000 yılında mezun oldu.  Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde 2011 yılında Yüksek Lisans  eğitimine başlayarak 2013 yılında Yüksek Lisans mezunu oldu. Erkan Çiçek; “ Medya okuryazarlık düzeyi ile medya kullanımı arasındaki İlişki: İletişim Meslek Lisesi öğrencileri üzerine bir alan araştırması” adlı tez çalışmasını 2013 yılında tamamladı.

                1997 yılından bu yana medya sektöründe (Kanal E, TRT 1, Kanal 6, Senkron TV, MMC TV, Şişli Gazetesi, Objektif Gazetesi ile Vizontele, Radyo Televizyon, Stüdyo ve Yedi Renk Dergilerinde) çalışan Çiçek; Muhabir, Redaktör, Kurgu ve Editörlük gibi görevlerde bulundu. Dünden bugüne 29 tane Kısa Metrajlı filme imza atan Çiçek; Yurt içi ve yurt dışı birden fazla ödüle layık görüldü.

                Şuan Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde Öğretim Görevlisi olan Çiçek; aynı üniversitede Doktora öğrencisi olarak tez aşamasında eğitim kariyerine devam etmektedir. Ayrıca Nişantaşı Üniversitesi ve Gelişim üniversitesinde de kısmi zamanla dersler vermektedir.

                Sanatçının İz(m) Fotoğraf Sergisi dışında dünden bugüne; Şehri Merdiven, Yansıyanlar Kişisel Fotoğraf Sergileri ile Birden fazla karma sergisi bulunmaktadır.