Şehr-i Merdiven Kişisel Fotoğraf Sergisi
Tüm Haberler


14.12.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yer :

Yüksel Sabancı Sanat Merkezi


Saat :

2015-12-11


Saat :

16:00


Detay :

 

 

SERGİ İSMİ: Şehr-i Merdiven

Künye: Mardin, 2015, Şehir Merdivenleri.

 

Basın Bülteni

 

            Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Fotoğraf ve Video Öğretim Görevlisi Erkan Çiçek, 16 Aralık 2015 tarihinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı sanat merkezinde açacağı Sergide “Şehri Merdiven” konulu çalışmalar sanatseverlerle buluşuyor.

                Sanatçı; birçok medeniyete beşiklik yapmış Mardin şehrinin kültürel atmosferini, merdivenler şeklinde çerçevelendirerek mercek altına almaktadır. Yüzlerce fotoğraf içerisinde seçilen bu eserler; özellikle Mardin özeli üzerinden Mezopotamya Uygarlığı hakkında yansıtıcı içerik taşıyan bu eserler; tüm disiplinler için besleyici bir özelliğe sahiptir.

               

                1981 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’un Karayazı lisesinde bitirdi. 1996 yılında Karayazı Lisesini birincilikle bitirdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü 1996 yılında kazandı ve 2000 yılında mezun oldu.  Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde 2011 yılında  Yüksek lisans  eğitimine başlayarak 2013 yılında Yüksek Lisans mezunu oldu. Erkan Çiçek; “ Medya okuryazarlık düzeyi ile medya kullanımı arasındaki İlişki: İletişim Meslek Lisesi öğrencileri üzerine bir alan araştırması” adlı tez çalışmasını 2013 yılında tamamladı.

                1997 yılından bu yana medya sektöründe (Kanal E, TRT 1, Kanal 6, Senkron TV, MMC TV, Şişli Gazetesi, Objektif Gazetesi ile Vizontele, Radyo Televizyon, Stüdyo ve Yedi Renk Dergilerinde) çalışan Çiçek; Muhabir, Redaktör, Kurgu ve Editörlük gibi görevlerde bulundu. Dünden bugüne 29 tane Kısa Metrajlı filme imza atan Çiçek; Yurt içi ve yurt dışı birden fazla ödüle layık görüldü.

                Şuan Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde Öğretim Görevlisi olan Çiçek; aynı üniversitede Doktora öğrencisi olarak tez aşamasında eğitim kariyerine devam etmektedir. Ayrıca Nişantaşı Üniversitesi ve Gelişim üniversitesinde de kısmi zamanla dersler vermektedir.