Sergi Duyurusu
Tüm Haberler

04.01.2018

DÜN BUGÜN YARIN EMEĞİN SERÜVENİ

İSMEK SERGİSİ AÇILIYOR

 

“Dün-Bugün-Yarın/ Emeğin Serüveni” sergisi, 5 Ocak’ta açılıyor.  Akademisyen tasarımcıların danışmanlığında, İSMEK’in tecrübeli eğitmenleri ve öğrencilerinden oluşan ‘İSMEK Fokus Grup Tasarım Atölyesi’nin çalışmaları, Deniz Müzesi’nde sergilenecek. Zanaat, sanat ve tasarımı bir araya getiren “Dün-Bugün-Yarın/ Emeğin Serüveni” sergisi, geleneksel ile çağdaşı buluşturuyor. Üç bölümden oluşan sergi, 25 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.

İSMEK’in “Dün-Bugün-Yarın/ Emeğin Serüveni” sergisi, İstanbul’un UNESCO tarafından onaylanan “Tasarım Şehri” unvanını almasının ardından zanaat, sanat ve tasarımı birlikte ele alan ve ortaya konan müşterek emeğe vurgu yapan ilk sergi olması bakımından da büyük önem taşıyor.

Serginin küratörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden Doç. Dr. Seza Sinanlar Uslu, Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden Aslı Kıyak İngin ve Ayşenaz Toker yaptı. İSMEK’li sanatkârlar tarafından, zanaat ile sanatı buluşturan 27 farklı branşın birbiriyle harmanlandığı 100’e yakın tasarım oluşturuldu.

Detaylı bilgi için http://www.ismek.ist/tr/haber_detay.aspx?RegID=5864